A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Схід і Захід разом

Дата: 02.03.2018 10:36
Кількість переглядів: 312

22-27 лютого 2018 року делегація учнів та вчителів Бродівської гімназії імені Івана Труша на чолі з директором  Русланом Шишкою та начальником відділу освіти Бродівської РДА Миколою Сторожуком перебувала із візитом у смт. Білокуракине Луганської області.

По дорозі на Луганщину бродівчани побували у Києві, де відвідали Верховну Раду України, оглянули Михайлівський собор, мали можливість побачити місця, пов’язані з революцією Гідності.  Та основним пунктом поїздки залишалось смт. Білокуракине, розташоване за 1200 км від дому. Після 25-годинної поїздки (з них  декілька годин по бездоріжжю, оточеного степами) привели до невеликого містечка. Гостей з Бродівщини зустрічали голова Білокуракинської райдержадміністрації Сергій Іванюченко, голова Білокуракинської районної ради Костянтин Бондаренко, голова селищної ради Сергій Сірик, начальник відділу освіти селищної ради Любов Зубкова, в.о. начальника відділу освіти райдержадміністрації Людмила Бунчужна, педагогічний та учнівський колективи Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (директор Олена Вашура).  Програма перебування делегації була дуже насичена та цікава. Знайомство розпочалася з гри-тренінгу «Кубок вогню» у Білокуракинській ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Привернуло увагу бродівських гімназистів безкоштовне антикафе, яке діє вже близько року у стінах цієї школи. Антикафе – сучасний тренд, поширений у великих містах; кафе, у якому сплачуєш за час, що можна провести, поспілкувавшись з друзями чи зігравши настільні ігри тощо.  Антикафе в першій школі – це невеличка яскрава і затишна кімната із зробленими власноруч диванчиками, кріслами-мішками, куточком з килимком, м’якими іграшками і безліччю настільних ігор, іграшок-антистресів та іншими крутими штуками. Туди можна прийти на перерві, зібратися після уроків, провести тренінг.

Наступного дня на площі імені Тараса Шевченка у селищі відбулися «проводи зими».  Тут на гостей із Бродівщини чекали виступи аматорів сцени району, участь у спортивних змаганнях, ігри, частування кашею. Також під час заходу в дитячо-юнацькій спортивній школі пройшли показові виступи гирьовиків району. Діти мали змогу поспілкуватися між собою, розповісти про історію успіху в цьому виді спорту. Друга половина дня запам’яталася новими знайомствами та позитивними емоціями, які учням подарувала інтелектуальна  гра «Суперінтуїція». Вона була проведена в фойє районного Будинку культури імені Тараса Шевченка. Участь у цій грі взяли представники трьох закладів освіти: Білокуракинської ЗОШ №2, Бродівської гімназії імені Івана Труша та члени ГО «Закон та ми» навчально-виховного комплексу Новоайдарська школа-гімназія. Під час веселих конкурсів школярі не тільки позмагалися, а й весело провели час та знайшли нових друзів.

25 лютого делегація з Бродів побувала  в Просторівській ЗОШ І-ІІІ ст. (директор Віктор Свергун), де учні  брали участь у змаганнях «Козацькі забави». А у  Нещеретівській ЗОШ І-ІІІ ст. (директор Тетяна Чумак) бродівчани ознайомились з проектом «Демократична школа». Участь у цьому проекті дала змогу школі обладнати  кімнату «МаТаЯ» (мама, тато, я), де проводяться різні вправи для батьків дітей і вчителів, щоб вони відчули себе рівними незалежно від віку і статусу, як в сучасній демократичній школі. У цей же день учні і педагоги Бродівського району завітали і до недільної школи в Свято-Тихонівському храмі (смт. Білокуракине).

 Та справжнім святом для усіх став традиційний конкурс читців «Поетичний медозбір», який відбувся 26 лютого у Білокуракинському Будинку дитячої та юнацької творчості (директор Людмила Лушнікова). Під час цього заходу свої вміння емоційно та проникливо читати поезію продемонстрували школярі з усіх шкіл Білокуракинщини, а також гості – учні Бродівської гімназії імені Івана Труша.

У рамках візиту для бродівських гімназистів та супроводжуючих осіб була організована екскурсія в районний краєзнавчий музей, директор якого представила гостям історію Білокуракинщини з часів заснування до наших днів. Цікавою також була зустріч з військовими зв’язківцями з Львівщини, які дислокуються на території смт.Білокуракине

Переконані, що саме такі проекти змінюють не тільки ставлення один до одного, долаючи великі відстані й різні погляди на життя, а зміцнюють Україну. З поверненням дітей  Бродівщини додому проект «Змінимо країну разом» не завершується, а набирає нових обертів, адже попереду нові зустрічі та нові спільні  проекти.

Поїздка в смт.Білокуракине відбулася з ініціативи голови Бродівської районної ради Євгена Шведа, голови Білокуракинської райдержадміністрації Сергія Іванюченка та за фінансової підтримки департаменту освіти і науки Львівської ОДА  і відділу освіти Бродівської райдержадміністрації.

Про враження від перебування читайте на шпальтах газети "Ватра" Бродівської гімназії ім.І.Труша. 



« повернутися

Вхід для адміністратора