A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Музейна педагогіка: формування національних цінностей та громадянської позиції

Дата: 14.11.2017 11:45
Кількість переглядів: 391

Нещодавно відбулося виїзне засідання методичного об'єднання класних керівників та вчителів географії Підкамінського освітнього округу з проблеми «Музейна педагогіка: формування національних цінностей та громадянської позиції».

Учасники семінару відвідали Культурно-археологічний центр «Пересопниця»: археологічний музей, музей української Першокниги Пересопницького Євангелія та музей-скансен «Княже місто».  

Пересопницьке євангеліє – це національний продукт ренесансної культури, перший повний переклад  Святого Письма із староболгарської мови на давньоукраїнську. Науковий працівник центру ознайомила усіх присутніх з історією створення, перекладу, переписування і оздоблення Першокниги.  Зараз  євангеліє знаходиться в Національній бібліотеці України ім. В.І.Вернадського. Саме на ньому складають присягу на вірність Україні її новообрані Президенти.

Побували педагоги  і в Клеванському замку,  оборонній фортеці  1475р. Милувалися освітяни ще одним популярним туристичним об'єктом смт. Клевань - фантастичним Тунелем Кохання, щільним лісовим коридором точної арочної форми.

Учасницею семінару стала і Бувалець Оксана Олексіївна, вчитель української мови Сєвєродонецької ЗОШ І-ІІІ ст. №6, яку  зачарувало історичне та культурне багатство  нашого краю. Педагог з Луганщини  отримала в дарунок від вчителів Черницького НВК точну копію Пересопницького Євангелія.

   Проведене методоб'єднання Молінським Юрієм Івановичем та Стасюк Надією Володимирівною, вчителями Черницького НВК, сприяло пізнанню історії нашого краю та формуванню активної громадянської позиції.


« повернутися

Вхід для адміністратора