A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Статеве виховання та репродуктивне здоров'я молоді

Дата: 23.05.2018 12:13
Кількість переглядів: 231

15 травня 2018 року на базі Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст.№4 для вчителів основ здоров'я  та класних керівників відбулося інтерактивне заняття-тренінг «Статеве виховання та репродуктивне здоров'я молоді» за участю тренерів Фонду святого Володимира Ігоря Хім'яка та Зоряни Слівінської.

Ігор Хім'як – тренер, який  9 років провів понад 600 тренінгів для учнівської та студентської молоді. В його доробку низка авторських програм гурткової роботи з екологічного, естетичного та морального виховання дітей та молоді.

Тренери тренінгу у доступній формі розповіли всім учасникам про проблеми статевого дозрівання підлітків, включаючи медичні, психологічні, богословські та етичні аспекти. Під час кавової перерви учасники обмінялися думками щодо формування здоров’язберігаючих компетентностей учнів. Акцент було зроблено на питаннях статевого виховання та збереження репродуктивного здоров’я. Вчитель основ здоров’я Берлинської ЗОШ І-ІІІ ст. Нарок Оксана Василівна поділилася досвідом роботи з даного питання, запропонувала учасникам тренінгу конспект години спілкування «Репродуктивне здоров’я молоді». Керівник районного методичного об’єднання вчителів основ здоров’я, вчитель Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 Ковба Ірина Олександрівна підсумувала, що на такі делікатні теми потрібно звертати більше уваги, проводити відповідну роботу з батьками. Методисти районного методичного кабінету Шушкевич Надія Дмитрівна та Дутчак Ірина Йосипівна виразили сподівання на подальшу плідну роботу та співпрацю із тренерами Фонду святого Володимира.     

Педагоги мали можливість придбати авторський словничок І. Хім'яка «Коротко про інтимне для дівчат та хлопців», в якому подано відповіді на всі питання, які хвилюють підлітків.


« повернутися

Вхід для адміністратора