A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Змінимо країну разом

Дата: 03.12.2018 15:50
Кількість переглядів: 278

Відповідно до Програми Львівської обласної ради «Змінимо країну разом», втілюючи в реальність проект «10-КОО «На нашій Львівщині світ кольоровий, у нашої Львівщини море легенд» з 20 по 23 листопада 2018 року група учнів та  вчителів Курячівської ЗОШ І-ІІІ ст. Білокуракинської ОТГ перебувала в гостях у Гаї-Дітковецькому НВК Бродівського району.

Ми з нетерпінням чекали наших гостей, рано-вранці 20 листопада, зустрічаючи на вокзалі, радощам від зустрічі не було меж.

Учні НВК зустріли гостей запашним короваєм та піснями. Вітальними словами зустрічали та благословили місцеві священики о.Микола Мазурчук та о.Ігор Теслюк.

А дальше тепле, щире і невимушене знайомство-тренінг «Ми усі – одна родина, тим щасливі ми» (виготовлення сувенірної рамки на фото та символічне гаптування рушника), яке провели вчителі Г. Стручевська та М. Тереховська.

Захоплюючою для наших гостей стала екскурсія залами Бродівського історико-краєзнавчого музею, старовинною частиною нашого міста, запалення лампад біля пам'ятників Небесної сотні та Жертвам більшовицьких репресій.

Дальше шлях проліг до Дуб'євського НВК на зустріч з новими друзями та своїми земляками – колективом Шапарської ЗОШ, які там перебували з аналогічним візитом.

Наступного дня наших друзів із Курячівки гостинно зустрічав древній Львів. На Личаківському цвинтарі поклонилися до підніжжя могили видатного Каменяра Івана Франка, Соломії Крушельницької, Ігоря Білозіра, інших видатних особистостей Львівщини.

Незабутньою старовиною зустрів нашу групу Шевченківський гай, де гості відчули подих історії, побачили побут різних етнічних груп західного регіону.

Приємні враження справили  зустрічі та подарунки від голови Львівської ОДА О.Синютки та голови обласної ради О. Ганущина.

А якою захоплюючою стала мандрівка центром старого Львова: площа Ринок,  вірменський квартал, старовинні європейські вулички, оперний театр,   проспект Свободи, пам'ятник Т.Шевченку, міська Ратуша.  Відчули чудові аромати кави у кавових копальнях, сувенірних крамничках та на фабриці шоколаду.

У вечірній час вчителі та учні Курячівської ЗОШ та Гаї-Дітковецького НВК гостинно прийняв театр ім.М.Заньковецької, де насолоджувалися прекрасною майстерністю та артистизмом  у виставі «Сватання на Гончарівці».

Не менш насиченим став третій день у приміщеннях Гаї-Дітковецького НВК.

Гості взяли участь у майстер-класі з виготовлення ляльки-мотанки та сувенірних квітів (тренери Кирик І.М. та Ільїв Т.А.).

Спільною справою двох шкіл-партнерів стало закладення алеї туй.

Дальше школярі та педагоги Гаї-Дітковецького НВК вітали гостей з Курячівської ЗОШ та Шапарської ЗОШ.   Мелодійними піснями та запальними танцями  наповнене свято «Хай в серці кожної дитини живе любов до України». Заключним акордом звучали слова пісні «Українці – ми єдина сім'я», випускання в небо   голубів та гелевих кульок, як символів миру, добра та любові.

Дорогих гостей щиро вітали  сувенірами, різними подарунками, солодощами голова Бродівської районної ради Є. Швед, голова Гаївської сільської ради В.Пушка,  начальник відділу освіти М.Сторожук, директор Гаї-Дітковецького НВК В.Ковальчук, педагоги та учні місцевого навчального закладу.

Цікаво та весело пройшов квест «Ми – українці, наш дім – Україна»  та запальна дискотека, які не залишили жодного байдужого.

Назавжди всім запам'ятаються сльози радості від зустрічей та спілкувань та сльози прощання з новими друзями. Твердо віримо, що наші взаємні подорожі та зустрічі будуть міцними і вічними,  міцною і процвітаючою буде наша держава Україна.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора