A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Літературно-мистецька вітальня «Його величність Слово»

Дата: 22.03.2018 16:02
Кількість переглядів: 286

У Всесвітній день поезії 21 березня 2018 року гостинно відчинила двері літературно-мистецька вітальня «Його величність Слово», яка цьогоріч була присвячена Ліні Костенко.

Ось уже понад чотири десятиліття тріумфально йде вона тією дорогою, що її звуть поезією,  усім стилем свого життя і творчості заслуживши всенародну любов і повагу. Багато шанувальників творчості поетеси і серед освітян Бродівщини, зокрема словесників та учителів музичного мистецтва.

Ведучі вітальні, методисти районного методичного кабінету Людмила Заяць та Ірина Дутчак, презентуючи цікаві факти з життя та творчості поетеси, залучали до невимушеної розмови учасників дійства.  Педагоги розповідали про своє знайомство з творчістю Ліни Василівни, ділились власними враженнями, думками, почуваннями і, звичайно ж, читали улюблені вірші, виконували пісні на слова Ліни Костенко.

Твори про кохання у виконанні Лесі Кайдан (СЗОШ І-ІІІ ст. №2), Алли Шуст, Марії Попеско, Оксани Мазур, Зоряни Матіяш, Ірини Антонів(ЗОШ І-ІІІ ст. №4), Сергія Кутняка (ОЗ Підкамінська ЗОШ І-ІІІ ст.), Ольги Цабан (Берлинська ЗОШ І-ІІІ ст.) зворушили усіх, зачепили найтонші струни душі. Поезії, в яких порушуються проблеми моралі, краси, вміння радіти життю, виконували освітяни: Марія Тимочко (ОЗ Бродівська ЗОШ І-ІІІ ст. №3), Ірина та Віталій Ковалі, Ірина Марковська (Пониковицька ЗОШ І-ІІІ ст.) Оксана Гладюк, (Дуб’євський НВК),Ольга Притульська (Підгорецький НВК), Леся Гладюк (Черницький НВК). Не оминули педагоги увагою теми ролі у суспільстві митця, його долі,  читали вірші про це Богдана Булишин (Бродівська гімназія ім. І. Труша), Ярослав Пілецький (Берлинська ЗОШ І-ІІІ ст.), Марія Рудак (Маркопільський НВК), Ірина Безпалько (Пеняківський НВК), Людмила Сахнюк (Суховільська ЗОШ І-ІІІ ст.).

Усі присутні зійшлись на думці, що такі зустрічі просто необхідні педагогам, адже приносять естетичну насолоду, задоволення від спілкування з колегами, бо ж «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».

 



« повернутися

Вхід для адміністратора