A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

День захисника України у Станіславчицькому НВК

Дата: 12.10.2018 16:33
Кількість переглядів: 244

День захисника України – свято, яке відзначається 14 жовтня. Це данина мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, вшанування військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві. І це сьогоднішнє свято для всіх людей військової справи, доблесті і честі.


У Станіславчицькому НВК Бродівського району відбулося святкування «Мужність і відвага крізь покоління», на якому учні дізналися про свята, які відзначають українці 14 жовтня. На свято завітав почесний гість , учасник АТО Дутка Михайло Васильович. Святкування розпочалося під пісню "Вставай, Україно!"
Учні дізналися, що 14 жовтня церкви східного обряду відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Його суть – ідея заступництва Божої Матері над християнами. Вона простягла свій покров над людьми в знак того, що дає їм свій захист. А також згадали, що у ХХ столітті козацькі традиції найяскравіше наслідувала Українська повстанська армія. Символічним днем утворення УПА вважається 14 жовтня 1942 року.
І на закінчення зустрічі учасник АТО Михайло Васильович дав настанову учням рости справжніми українцями, любити свою землю, пишатися своїми родинами і завжди мати мужність у серці. 
Вітчизну зі святом вітаємо нині 
І хочемо, щоб вона мужніла і цвіла, 
Навіки слава, слава Україні, 
Її народу слава і хвала!



« повернутися

Вхід для адміністратора