A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Використання арт-технологій у роботі з дітьми з особливими потребами

Дата: 30.11.2017 17:14
Кількість переглядів: 378

30 грудня 2017 року у Бродівській ЗОШ І-ІІІст. №4 відбувся районний семінар «Використання арт-технологій у роботі з дітьми з особливими потребами». Провели  його педагогічні працівники названого навчального закладу: практичний психолог Немерко Ірина Ігорівна та соціальний педагог Лиховід Ольга Богданівна.

Розпочала роботу  заступник директора з навчально-виховної роботи Ковальчук Ірина Лонгинівна.  У своєму виступі вона розповіла про надбання навчального закладу у роботі з дітьми з особливими потребами, про історію написання проектів, їх результативність, про відкриття інклюзивних класів та успіхи на цій ділянці роботи. Провівши екскурсію у музей історії школи,  поділилася її  гордістю  - досягненнями педагогічного  та учнівського колективів. З повідомленням «Інклюзивне навчання як метод забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття якісної»  виступила консультант-дефектолог районної психолого-медико-педагогічної консультації Супрун Оксана Василівна. Методист районного методичного кабінету Сірко Лариса Василівна зупинилася на нормативно-правовій базі інклюзивного навчання, на алгоритмі діяльності практичних психологів і соціальних педагогів в умовах інклюзивної освіти,  навела приклади для наслідування всесвітньовідомих осіб з інвалідністю Делано Рузвельта, Стівена Гокінга та Ніка Вуйчича.

Під час заняття Немереко Ірина Ігорівна та Лиховід Ольга Богданівна  доводили, що в арт-терапевтичній роботі може приймати  участь кожна дитина, адже це не  вимагає наявності здібностей до творчості; що арт-терапія допомагає встановлювати відносини між людьми, дозволяє пізнавати себе і навколишній світ; у художній творчості дитина з ООП втілює свої емоції, почуття, надії, страх, сумнів і конфлікти. Із великим захопленням учасники семінару працювали у групах, але найбільші враження були від проведених вправ у реабілітаційно-тренажерному  залі навчального закладу. 



« повернутися

Вхід для адміністратора