A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Гарт юних туристів

Дата: 23.05.2018 18:13
Кількість переглядів: 266

Сміливість, швидкість та стійкість продемонстрували учасники 57-их обласних (8-их відкритих) змагань учнівської молоді Львівщини з пішохідного туризму, які проходили 16-20 травня 2018р. на турбазі «Карпати» в селі Кам’янка Сколівського району Львівської області.

Бродівщину представляли чотири команди із ОЗ «Бродівська ЗОШ І-ІІІ ст.№3: дві молодші групи віком 12 років  та дві старші групи віком 13-16 років.
 Сильні, вправні та витривалі учасники показували усі свої навички та вміння правильно реагувати у екстремальних ситуаціях. Молоді спортсмени проходили найскладніші траси, впевнено долали смуги перешкод. Спритні хлопці та дівчата у повній туристичній амуніції відточували спортивну майстерність. До програми старшої вікової групи входили змагання на дистанціях: «Смуга перешкод» (особисто-командні та командні змагання), «Крос-похід»(командні змагання). До програми змагань входили конкурси: «Орієнтування», «В’язання вузлів», «В’язання обв’язок і проходження етапу», «Розпалювання вогнища».

Вперше на змаганнях побували шестикласники. Юні туристи  під керівництвом вчителя фізичної культури Рабуша Василя Петровича старанно готувалися до випробувань. І молодші, і старші в командах працювали злагоджено, чітко, дисципліновано. В цьому велика заслуга вчителя. Василь Петрович - людина залюблена в свою справу, відповідальна, і що найголовніше, з великою любов’ю до дітей. До речі, Рабуш В.П. працював у складі суддівської команди на посаді начальника дистанції. Керівниками команд були Івасюта Андрій Михайлович, директор Паликоровівського НВК, Ковальчук Михайло Олегович, вчитель фізичного виховання Наквашанської ЗОШ І-ІІІ ст., методисти районного методичного кабінету Дутчак Ірина Йосипівна та Шушкевич Надія Дмитрівна, які допомагали учасникам одягати спорядження, підтримували морально, турбувалися про побут.

          Спорт - це здоров’я, завзяття, оптимізм, боротьба. Сміливість, швидкість та стійкість демонстрували учасники змагань. Серед 25 команд, команда Бродівського району виборола почесні місця. Туристи ОЗ «Бродівська ЗОШ І-ІІІ ст.№3 були успішними в «Орієнтуванні на місцевості» (ІІ місце- Казмірчук Софія), ІІІ місце – Андрухів Віта. Друге місце у загальнокомандному заліку конкурсної програми 57-их обласних (8-их відкритих) змагань учнівської молоді Львівщини з пішохідного туризму  виборола команда «Формула 2», а команда «Формула 1» посіла почесне третє місце. У змаганні «Крос-похід» на третій сходинці - команда «Формула 1». Молодшу вікову категорію представляли команди «Гідра» та «Прометей». Юні туристи із завзяттям боролися за перемогу, це був їхній деб’ют. Обидві команди отримали подяки комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді» за активну участь у змаганнях.

  А для перемог потрібне здорове харчування. З великим задоволенням діти смакували їжу приготовлену на вогні. Ірина Йосипівна Дутчак та Надія Дмитрівна Шушкевич варили смачний борщ, солянку, каші, макарони, плов. Були навіть шашлики! Неперевершеним був куліш, зварений  Івасютою Андрієм Михайловичем.

А поза кадром залишилися дружні вечори, смачні обіди, вивчення місцевості, нові друзі і намір зустрітися знову.

Нове покоління туристів переконане: самодисципліна, наполегливість і жага до перемоги – це «три кити», що лежать в основі формування здорової та спортивної нації. Юні туристи сповнені енергії та натхнення. В майбутньому  на них чекатимуть гори та ліси, намети просто неба, багаття і нові переможні вершини.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора