A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бродівської міської ради

Формування екологічної свідомості учнів шляхом залучення їх до вивчення природи рідного краю

Дата: 26.10.2018 18:44
Кількість переглядів: 323

23 жовтня 2018 року в Звиженській ЗОШ І-ІІст.  відбулося  інтегроване методичне об’єднання педагогів-організаторів і вчителів біології та хімії Підкамінського методичного освітнього кластеру з проблеми «Формування екологічної свідомості учнів шляхом залучення їх до вивчення природи рідного краю».

В ході роботи було розглянуто форми та методи роботи педагога- організатора з формування екологічної свідомості учнів, впровадження наскрізної змістової лінії «Екологічна безпека та сталий розвиток» в освітній процес з біології та хімії, а також використання художнього слова в екологічному навчанні та вихованні учнів відповідно до завдань  НУШ. З рекомендаціями виступили методисти РМК Шушкевич Надія Дмитрівна та Островська Мирослава Йосипівна.

Учасники методоб?єднання разом з учнями та вчителями школи здійснили літературно-екологічну  мандрівку територією школи «Нас зібрала одна природа», яку підготували вчитель біології Звиженської ЗОШ І-ІІ ст.Рудак Галина Богданівна та педагог-організатор даного навчального закладу Федун Марія Іванівна. Цінним було те, що в  даній школі здійснено паспортизацію дерев шкільного подвіря, зібрано матеріали як біологічного так і народознавчого характеру. Такий підхід сприяє формуванню екологічної свідомості, екологічної грамотності, патріотизму, любові до своєї малої батьківщини, виховує господаря своєї землі. Досвідом роботи на тему «Екологічне виховання в навчальному закладі» поділилась педагог-організатор Пеняківського НВК Вегера Світлана Іванівна.



« повернутися

Вхід для адміністратора